Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

4 Mayıs 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27924

YÖNETMELİK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

NUMARALANDIRMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 27/6/2009 tarihli ve 27271 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Numaralandırma Yönetmeliğinin Ulusal Numaralandırma Planı başlıklı Ek-A1’inin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (g) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“f) İlk hane “8”: Ulusal anlamlı numaranın ilk hanesi “8”; konumdan bağımsız numaralar, ücretsiz aranır telefon, internet erişim hizmetleri, iki kademeli arama yöntemi ile sunulan hizmetler, Kurumca belirlenen katma değerli elektronik haberleşme hizmetleri ile Kurumun belirleyeceği diğer hizmetler için kullanılan numara alanıdır. Numara tahsisleri, hizmetin türüne göre Kurumun düzenlemeleri doğrultusunda blok veya münferit olarak yapılır. Blok olarak tahsis edilen numaralar için ikincil tahsis yapılabilir.”

“g) İlk hane “9”: Ulusal anlamlı numaranın ilk hanesi “9”; Kurumca belirlenen katma değerli elektronik haberleşme hizmetleri ve Kurumun belirleyeceği diğer hizmetler için kullanılan numara alanıdır. Numara tahsisleri, hizmetin türüne göre Kurumun düzenlemeleri doğrultusunda blok veya münferit olarak yapılır. Blok olarak tahsis edilen numaralar için ikincil tahsis yapılabilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin Ek-A1’inin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları: Kurumca belirlenen katma değerli elektronik haberleşme hizmetleri ulusal anlamlı numaranın ilk hanesi “8” veya “9” altında bulunan numaralar üzerinden sunulur. Canlı sohbet, önceden kaydedilmiş hikâye, arkadaşlık hattı, tanışma hattı ve benzeri her ne ad altında olursa olsun cinsel içerik ihtiva eden uygulamalar, sadece 900 alan kodu altında bulunan numaralardan verilir. 28/7/2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliğinde düzenlenen özel içerikli hizmetler, 898 alan kodunda bulunan numaralar üzerinden verilir. Cinsel içerik ihtiva eden katma değerli elektronik haberleşme hizmetleri dışında ve özel içerikli hizmetler dışında bulunan diğer katma değerli elektronik haberleşme hizmetleri 888 alan kodunda bulunan numaralar üzerinden verilir. İhtiyaç duyulması halinde Kurum tarafından 88X, 89X ve 90X grubunda bulunan (X=0-9) alan kodları kullanıma açılır. Bu numaralar Kurum düzenlemelerine göre Kurum tarafından işletmecilere blok veya münferit olarak tahsis edilir. Tahsis yapılan işletmeci kendisine tahsis edilen numaralardan abonelerine ikincil tahsis yapabilir. İşletmeciler, Kurumca belirlenen katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerini sadece bu numara grubundan verir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe geçici 1 inci maddeden sonra gelecek şekilde aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Uygulamaya geçiş süreci

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) 900 alan kodu altında sunulması gereken canlı sohbet içeriğine sahip hizmetler hariç, bu Yönetmeliğin EK – A1’inin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerini başka numara grubundan veren işletmeciler, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç dört ay içerisinde anılan hizmetleri belirlenen numara grubuna aktarmakla yükümlüdür.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı yürütür.

_____

Print Preview

Site içeriği Mali Müşavir İsmail ŞENGÜN tarafından sağlanmaktadır. Hizmet sağlayıcı İzmir merkezlidir.

Detaylı bilgi için ortakmusavir.com adresini ziyaret ediniz.

© 2009 - 2018 vergiburosu.com
- Tüm hakları saklıdır.

modul
single - 28 - 0,073