Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği (Seri No:22)

1 Kasım 2011 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28102

TEBLİĞ

Maliye Bakanlığından:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 22)

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa1 ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi araçların vergilendirilmesine ilişkin aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

A) TAŞITLARA AİT 2A NUMARALI ÖTV BEYANNAMESİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLMESİ

340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin2 “Kapsam” başlıklı III üncü bölümünün (3/b) sırası ile 346 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin3 “Elektronik Ortamda Gönderilmesi Zorunlu Beyannameler” başlıklı 1 inci bölümünün (d) sırasındaki parantez içi hükümlerle, 2A numaralı özel tüketim vergisi beyannamesi, elektronik ortamda verilme mecburiyeti dışında tutulmuştur.

Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin verdiği yetkiye istinaden 2A numaralı ÖTV beyannamesinin 1 Aralık 2011 tarihinden itibaren elektronik ortamda düzenlenerek verilmesi uygun görülmüştür. Buna göre 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi araçlara ait kağıt ortamındaki 2A numaralı ÖTV beyannameleri 1 Aralık 2011 tarihinden itibaren kabul edilmeyecek olup, bu tarihten itibaren kara, deniz ve hava taşıtları için üç farklı şekilde oluşturulan elektronik ortamdaki 2A numaralı ÖTV beyannameleri düzenlenerek vergi dairelerine gönderilecektir. Ayrıca isteyen mükelleflerin 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren elektronik ortamda 2A numaralı ÖTV beyannamesi vermeleri de mümkün bulunmaktadır.

Motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin merkez ve şubelerinde düzenledikleri 2A numaralı ÖTV beyannamesini internet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda gönderebilmeleri için katma değer vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine, örneği Tebliğ ekinde (EK:1) yer alan “2A Numaralı ÖTV Beyannamesini Gönderme Talep Formu” ve ekini düzenleyerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Mükellef veya kanuni temsilci tarafından imzalanacak formun, bunlar tarafından bizzat vergi dairesine teslim edilemeyecek olması halinde, ilgili vergi dairesine verecekleri bir dilekçe ile kendilerine ait kullanıcı kodu, parola ve şifreyi ihtiva eden zarfın vergi dairesince, noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kıldıkları kişiye verilmesini talep edebileceklerdir.

Mükelleflerin talebi halinde, merkez ve şubelere işlem hacmi ile mütenasip olmak üzere birden fazla kullanıcı kodu, parola ve şifre verilebilecektir. ÖTV 2A beyannamesinin elektronik ortamda gönderilebilmesi için merkez ve şubelere ait kullanıcı kodu, parola ve şifre ek talep formu örneği tebliğ ekinde (EK:2) yer almaktadır. Ayrıca motorlu araç ticareti yapanların farklı yerlerdeki şubelerinin, mükellefiyet kaydının (mükellefiyetsiz şube kaydı dahil) bulunduğu yerdeki vergi dairesine başvurarak kullanıcı kodu, parola ve şifre almaları da mümkündür.

2A numaralı ÖTV beyannamesini internet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda gönderebilmeleri için kullanıcı kodu, parola ve şifre talep eden mükelleflerin motorlu araç ticaretini faal olarak icra ettiği hususu vergi dairesince tespit edildikten sonra 2A numaralı ÖTV beyannamesini elektronik ortamda göndermek için kullanıcı kodu, parola ve şifre aşağıda belirtildiği şekilde verilecektir.

2A Numaralı ÖTV Beyannamesini Gönderme Talep Formu ve eki ile birlikte talepte bulunan mükelleflere vergi dairesince, müracaat anında sistemden üretilecek kullanıcı kodu, parola ve şifreyi ihtiva eden kapalı bir zarf verilecektir. Şifre zarfının mükellefe veya yetki verilen kişiye tesliminde; “…….. Vergi Dairesinin ……… vergi kimlik numaralı mükellefi …………………’ya beyannamelerini elektronik ortamda gönderebilmesi için kullanıcı kodu, parola ve şifreyi ihtiva eden zarf, kapalı olarak teslim edilmiştir.” şeklinde bir “Teslim Tutanağı” tanzim edilecek ve söz konusu tutanak mükellef veya noterde verilmiş vekaletnameyle yetki verdiği kişi ile vergi dairesi müdürü veya müdür yardımcısı tarafından tarih konulmak suretiyle imzalanacaktır. Tanzim edilen teslim tutanağı ile talep formu ve ekinin birer örneği mükellefin dosyasında muhafaza edilecektir.

Mükellefler kendilerine verilen kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kullanımından sorumludurlar. Bu nedenle kullanıcı kodu, parola ve şifrelerini başka amaçlarla kullanamazlar, herhangi bir üçüncü kişiye açıklayamazlar ve kullanımına izin veremezler, işyerinin satışı, transferi ve işi bırakmada üçüncü kişilere devredemezler, kiralayamazlar ve satamazlar. Mükellefler kullanıcı kodu, parola ve şifrenin yetkisiz kişilerce kullanıldığını öğrendikleri anda (kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kaybedilmesi, çalınması vb. durumlar dahil) Gelir İdaresi Başkanlığının 444 0 435 telefon numarasından Çağrı Merkezine veya ilgili vergi dairesine derhal bilgi vereceklerdir.

Elektronik ortamda yapılan işlemlerin tespit ve tevsikinde, Gelir İdaresi Başkanlığı/vergi dairesi kayıtları esas alınacaktır.

Mükellefler, 2A numaralı ÖTV beyannamesini elektronik ortamda gönderebilmek için aldıkları kullanıcı kodu, parola ve şifreyi kullanarak Gelir İdaresi Başkanlığının www.gelirler.gov.tr adresindeki İnternet Vergi Dairesinde ilgili bölüme giriş yapacaktır. İnternet vergi dairesi kullanılarak düzenlenen 2A numaralı ÖTV beyannamelerinde vergi dairesi olarak, işlemin yapıldığı yerdeki (birden fazla vergi dairesi varsa motorlu taşıtlar vergisi ile görevli) vergi dairesi seçilecektir.

Elektronik ortamdaki 2A numaralı ÖTV beyannamesinin:

– “Alış Bilgileri” bölümündeki KDV matrahına, alış faturasındaki (varsa alış faturasında gösterilen iskontolardan sonra) üzerinden KDV hesaplanan matrah tutarı yazılacaktır. ÖTV mükellefinin, alış faturası ile aracı ilk iktisap kapsamında teslimi tarihine kadar, aracı satın aldığı firmanın kendisine iskonto yapmış olması halinde; bu iskontoya ilişkin belge tarihi, numarası, tutarı ile bu iskontonun düşülmesinden sonra oluşan net alış bedeli de bu bölüme yazılacaktır.

– “Aracın Satın Alındığı Satıcının” bölümüne, ÖTV mükellefinin beyanda bulunduğu aracı satın aldığı (imalatçı, ithalatçı, distribütör veya yurt dışındaki satıcı gibi) kişi veya kuruluşa ait bilgiler yazılacaktır.

– “Aracın Satıldığı Alıcının” bölümüne ise beyanda bulunulan aracın ilk iktisap kapsamında teslim edildiği kişi veya kuruluşa ait bilgiler girilecektir. Ancak ilgili mevzuatında belirlenen belgelerin ibrazı şartıyla istisna kapsamında ÖTV hesaplamaksızın yapılan teslimlere veya indirilecek ÖTV’ye ilişkin tevsik edici belgelerin, beyannamenin verildiği gün vergi dairesine tevdi edilmesi zorunludur.

Öte yandan 2A numaralı ÖTV beyannamesinin elektronik olarak gönderilmesi işlemini müteakiben, beyannamede gösterilen ÖTV’nin aynı gün içerisinde vergi dairesine veya anlaşmalı bankalara ödenmesi gerekmektedir.

Mükellefin beyanı üzerine tarh ve tahakkuk ettirilerek ödenen vergi için, vergi makbuzunun yanı sıra elektronik ortamda “ÖTV Ödeme Belgesi” oluşturulacaktır. ÖTV mükellefleri bu belgenin bir dökümünü alıp, kaşe tatbik ederek imzalayacak ve alıcılara verecektir. Gelir İdaresi Başkanlığının “www.gib.gov.tr” adresindeki İnternet Vergi Dairesi/Sorgulamalar/ÖTV Ödeme Belgesi bölümüne sözü edilen belgede yer alan doküman numarası veya tahakkuk bilgileri ile giriş yapılmak suretiyle, ilk iktisabı yapılan araç ve ödenen ÖTV bilgilerinin sorgulanması mümkündür.

ÖTV Kanununun 13 üncü maddesinin 3 numaralı fıkrası ile Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan taşıtlardan kayıt ve tescile tabi olanlar için kayıt ve tescile yetkili memurların, motorlu araç ticareti yapanların, icra memurları ile bu malların müzayede yoluyla satışını gerçekleştiren diğer kişi ve kuruluşların, ilk iktisapla ilgili işlemlerinin tamamlanmasından önce ÖTV’nin ödendiğini gösterir belgeyi aramak zorunda oldukları hükme bağlanmıştır. Bu nedenle sözü edilen araçların kayıt ve tescil işlemini yapan trafik, belediye ve liman sicil memurları, Ulaştırma Bakanlığı sivil hava vasıtaları sicil memurları, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kayıt ve tescil görevlileri kayıt ve tescil işleminden önce yukarıda belirtildiği şekilde veya Gelir İdaresi Başkanlığından elektronik ortamda sorgulama yapmak zorundadırlar. Söz konusu taşıt araçlarının kullanılmak üzere ithalinde ÖTV’nin ödendiğini gösteren gümrük makbuzunun aslının yanı sıra gümrük idaresi veya noter tarafından onaylı örneğine göre de kayıt ve tescil işlemi yapılabilecektir.

Elektronik ortamda verilen 2A numaralı ÖTV beyannamesinde gösterilen verginin aynı gün içerisinde ödenmemesi halinde, süresinde ödenmeyen vergi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre hesaplanan gecikme zammıyla birlikte tahsil edilecektir.

Elektronik ortamda 2A numaralı ÖTV beyannamesi veren mükelleflerin, beyannamede gösterilen vergi tutarı ödensin veya ödenmesin, beyannameyi elektronik olarak düzeltmesi veya iptal etmesi mümkün değildir. İşlemin gerçekleşmemesi, işlemden vazgeçilmesi veya aracın iade edilmesi hallerinde düzeltme, 1 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinin4 (15.1.1.) bölümündeki açıklamalara göre yerine getirilecektir. Vergisi bu suretle düzeltilen araçların ilk iktisap kapsamında yeniden tesliminde elektronik ortamda beyanda bulunulabilecektir. Mükelleflerin beyanlarını düzeltme talepleri de verilen beyannameye göre yapılan işlemlerin yukarıda belirtildiği şekilde düzeltilmesi, daha sonra yeni beyanname verilmesi suretiyle gerçekleştirilecektir.

Müzayede yoluyla satışlarda, araçların tadilatında veya istisnadan yararlanmış olan araçların satın alınmasında ÖTV beyan edecek olan kişi veya kuruluşlardan sürekli katma değer vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar, bu işlemleri için Gelir İdaresi Başkanlığının “www.gib.gov.tr” adresindeki Formlar ve Yayınlar/Beyanname Örnek Formları bölümünde yer alan 2A numaralı ÖTV beyannamesinin (A4) kağıdı boyutundaki çıktısını düzenleyerek ilgili vergi dairesine beyanda bulunup vergi ödeyeceklerdir. Bu şekilde ödenen vergi için vergi makbuzunun yanı sıra elektronik ortamda oluşturulan ÖTV Ödeme Belgesinin bir çıktısı vergi dairesince mükellefe verilecektir.

B) ARAÇ VE SÜRÜCÜ BİLGİ SİSTEMİ KAPSAMINDA ÖTV BEYANI VE ÖDENMESİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Araç ve Sürücü Bilgi Sistemine (ASBİS) bilgi girişi yapılan araçların kayıt ve tescil işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini teminen, Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin verdiği yetkiye istinaden aşağıdaki şekilde işlem yapılması uygun görülmüştür.

Kara nakil araçlarının kayıt ve tescil işlemlerinin elektronik ortamda yapılması amacıyla, bu araçların üretici ve ithalatçıları tarafından imal veya ithal edilen araçların tesliminde, uygunluk belgesi bilgilerinin yanı sıra “ÖTV Kanunu Eki (II) Sayılı Listedeki Kara Taşıtları İçin İthalatçılar ve İmalatçılar Tarafından Düzenlenecek Bildirim Formu”na uygun olarak ASBİS sistemine bilgi girişi yapılacaktır. Söz konusu formun bir örneği Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasında “Formlar ve Yayınlar/ Beyanname Örnek Formları” bölümünde yer almaktadır. İmalatçı veya ithalatçının teslim ettiği araçların iade edilmesi ve başkalarına satılması, bilgi girişinin değiştirilmesini veya yeniden bilgi girişi yapılmasını gerektirmemektedir.

ASBİS’e bilgi girişi yapılan araçlarla ilgili olarak ÖTV mükellefleri tarafından elektronik ortamda verilecek olan 2A numaralı ÖTV beyannamesinin “Taşıta İlişkin Bilgiler” başlıklı bölümündeki bilgiler, ilk iktisabı yapılan aracın şasi numarası ve motor seri numarası girildiğinde ASBİS’ten otomatik olarak ekrana gelecektir. Bu bilgiler, aracın ithalatçısı veya imalatçısı tarafından ASBİS’e girilen bilgilerden oluşmaktadır. ÖTV mükelleflerinin,  bu bilgilerin doğruluğunu teyit etmek üzere “ASBİS kayıtlarındaki taşıta ait bu bilgilerin doğruluğunu onaylıyorum” seçeneğini işaretlemesi gerekmektedir.

Beyan edilen ÖTV vergi dairesine veya bankaya ödendiğinde, ödeme bilgisi ASBİS sisteminden sorgulanabilecektir. Bu nedenle 2A numaralı ÖTV beyannamesi elektronik ortamda verilerek ÖTV’si ödenen araçların tescilinde ayrıca “ÖTV Ödeme Belgesi” istenmeyecektir. Ancak satıcı, aracın ÖTV’sinin ödendiğine ilişkin olarak ödeme bilgisinin bir dökümünü kaşe basıp imzalamak suretiyle onaylayıp alıcıya verecektir. Bu şekilde ÖTV beyan edilip ödemesi yapılan araçların ASBİS sistemi kapsamında kayıt ve tescili yapılabilecektir.

ASBİS’e bilgi girişi yapılmayan veya bilgi girişi yapılmış olsa dahi mükellefçe bilgileri onaylanmayan,  kayıt ve tescil öncesi yapılan tadilatlar ya da diğer sebeplerden dolayı sisteme bilgi girişi yapılamayan araçlar için bu Tebliğin (A) Bölümündeki açıklamalara göre vergi beyan edilip ödenecektir. Bu durumda elektronik ortamda ÖTV beyannamesi verilmesine rağmen ASBİS kapsamında kayıt ve tescil yapılamayacağı tabiidir.

C) 1 SERİ NO.LU ÖTV GENEL TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

1 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinin:

a) (12.2.1.) bölümünün dördüncü paragrafının ilk cümlesinden sonra gelen cümleler tebliğ metninden çıkarılmıştır.

b) (12.5.) bölümünün üçüncü paragrafı;

“ Bu Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tabi taşıtlarda ÖTV’nin, beyannamenin verildiği günde ödenmesi gerekmektedir. Ancak Özel Tüketim Vergisi Kanununun 14 üncü maddesinin 5 inci fıkrasının Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından satılan araçlara ait ÖTV’nin, beyannamenin verildiği günü takip eden 15 inci günün akşamına kadar ödenmesi uygun görülmüştür.”

şeklinde değiştirilmiş, dördüncü paragrafı tebliğ metninden çıkarılmıştır.

c) (15.1.1.1.) bölümünde yer alan;

“- Aracın ilk iktisabında beyan edilen ÖTV’ye ilişkin “ÖTV Ödeme Belgesi”nin aslı,” ibaresi tebliğ metninden çıkarılmış,

“verginin ödendiğinin kayıtlardan tespit edilmek” ibaresi “verginin ödendiği sorgulanmak” şeklinde değiştirilmiştir.

d) (15.2.) bölümünde yer alan “(2A) numaralı ÖTV beyannamesi” ibaresi “Gelir İdaresi Başkanlığının “www.gib.gov.tr” adresindeki Formlar ve Yayınlar/Beyanname Örnek Formları bölümünde yer alan 2A numaralı ÖTV beyannamesinin (A4) kağıdı boyutundaki çıktısı” olarak değiştirilmiştir.

e) (15.3.1.) bölümünün altıncı paragrafı;

“Bu şekilde yapılacak indirimler, dönüşümü yapılan araç için verilecek 2A numaralı ÖTV beyannamesinin “İndirilecek ÖTV” satırına yazılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Beyannamenin verildiği vergi dairesi, indirim konusu yapılan ÖTV’nin ödenip ödenmediğinin sorgulamasını yapacaktır.”

şeklinde değiştirilmiştir.

f) (15.3.2.) bölümünün ikinci paragrafında yer alan “(2A) numaralı ÖTV beyannamesi” ibaresi “Gelir İdaresi Başkanlığının “www.gib.gov.tr” adresindeki Formlar ve Yayınlar/Beyanname Örnek Formları bölümünde yer alan 2A numaralı ÖTV beyannamesinin (A4) kağıdı boyutundaki çıktısı” olarak değiştirilmiştir.

Tebliğ olunur.

 

————————————

1 12/6/2002 tarihli ve 24783 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

2 30/9/2004 tarihli ve 25599 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

3 3/3/2005 tarihli ve 25744 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

4 30/7/2002 tarihli ve 24831 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

 

EK: 1

2A Numaralı ÖTV Beyannamesini Gönderme Talep Formu

…/…./………..

 

…………………………………………………….Vergi Dairesi Müdürlüğüne / Başkanlığına

2A numaralı ÖTV beyannamemi internet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda göndermek istiyorum. Talebimin değerlendirilmesini ve tarafıma kullanıcı kodu, parola ve şifre verilmesini arz ederim.

MÜKELLEFİN KİMLİK/ADRES BİLGİLERİ (*)

Adı, Soyadı/Unvanı
Vergi Kimlik Numarası (**)
Ticaret Sicil Numarası
Doğum Yeri/Tüzel Kişilerde Kanuni Merkezi
Doğum Tarihi/Tüzel Kişilerde Kuruluş Tarihi
Adresi
Bağlı Bulunduğu Oda ve Sicil Numarası
Telefon Numarası
Faks Numarası
Elektronik Posta Adresi

 

Elektronik beyanname göndereceklerin dikkat etmesi gereken hususlar:

1. Beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi ile ilgili kanuni düzenlemelerde yer alan usul ve esaslar doğrultusunda beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.

2. Beyannamelerini kendileri gönderebilecek mükellefler kendilerine verilen kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kullanımından sorumludurlar. Bu nedenle kullanıcı kodu, parola ve şifrelerini; başka amaçlarla kullanamazlar, herhangi bir üçüncü kişiye açıklayamazlar ve kullanımına izin veremezler, işyerinin satışı, transferi ve işi bırakmada üçüncü kişilere devredemezler, kiralayamazlar ve satamazlar.

3. Beyannamelerini kendileri gönderebilecek mükellefler kendilerine verilen kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kullanımından sorumlu olduklarından kullanıcı kodu, parola ve şifrenin yetkisiz kişilerce kullanıldığını öğrendikleri anda (kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kaybedilmesi, çalınması vb. durumlar dahil) Gelir İdaresi Başkanlığı 444 0 435 no.lu Çağrı Merkezine telefonla veya bağlı oldukları vergi dairesine dilekçe ile derhal bilgi vermeleri gerekmektedir. Söz konusu kişiler bildirim anına kadar yapılan işlemlerden ve taraflarına verilen kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kullanımından bizzat sorumlu olacaklardır.

4. Elektronik ortamda yapılan işlemlerin tespit ve tevsikinde Gelir İdaresi Başkanlığı/vergi dairesi kayıtları esas alınacaktır.

5. Kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanılarak elektronik ortamda gönderilen ve onaylanan beyanname/bildirimler mükelleflerce imzalanmış sayılacaktır.

 

Mükellef/Kanuni Temsilci
Adı – Soyadı İmza Tarih

 

——————————

(*) Adi ortaklık şeklindeki mükellefiyetlerde ortaklığa ait bilgiler yazılacaktır.

(**) T.C.vatandaşı olan gerçek kişilerde T.C.kimlik numarası, Yabancı kimlik numarası bulunan yabancı gerçek kişilerde yabancı kimlik numarası yazılacaktır.

 

EK:2

ÖTV 2A Beyannamesinin Elektronik Ortamda Gönderilebilmesi İçin

Merkez ve Şubelere ait Kullanıcı Kodu, Parola ve Şifre Ek Talep Formu

 

MERKEZ BİLGİLERİ

Adı soyadı/ Unvanı

Vergi Kimlik Numarası (*)

Bağlı Olduğu Vergi Dairesi Adı

ÖTV 2A Beyannamesi Verdiği Vergi Dairesinin Adı

Talep Edilen Kullanıcı Kodu, Parola ve Şifre Sayısı

 

 

 

ŞUBE BİLGİLERİ

 

Şubenin

Adı /  Unvanı

Şubenin Adresi

Şubenin Bağlı Olduğu Vergi Dairesi

Şubenin ÖTV 2A Beyannamesi Verdiği Vergi Dairesinin Adı

Talep Edilen Kullanıcı Kodu, Parola ve Şifre Sayısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mükellef/Kanuni Temsilci
Adı – Soyadı İmza Tarih

 

 

——————————

(*) T.C.vatandaşı olan gerçek kişilerde T.C.kimlik numarası, Yabancı kimlik numarası bulunan yabancı gerçek kişilerde yabancı kimlik numarası yazılacaktır.

_____

www.vergiburosu.com

Print Preview

Site içeriği Mali Müşavir İsmail ŞENGÜN tarafından sağlanmaktadır. Hizmet sağlayıcı İzmir merkezlidir.

Detaylı bilgi için ortakmusavir.com adresini ziyaret ediniz.

© 2009 - 2018 vergiburosu.com
- Tüm hakları saklıdır.

modul
single - 28 - 0,057